مهریه حق مسلم خانم است اما خانم نمیتواند تمام اموال آقا را برای دریافت مهریه خود توقیف کند. بنابراین گاهی آقا بعد از اینکه اموالش توسط خانم بابت مهریه توقیف میشود، میتواند به این حکم اعتراض کند و در راستای نحوه رفع توقیف اموال برای مهریه دست به کار شود. دادگاه برای توقیف اموال آقا حکم صادر میکند ولی در برخی مواقع دادگاه از روی اشتباه و بدون داشتن اطلاعات کافی حکم توقیف اموال آقا را میفرستد.
در نتیجه آقا با توجه به لایحهای که ارائه میدهد، به دادگاه ثابت میکند اموال او قابلتوقیف نیستند و در واقع مستثنیات دین در پرداخت مهریه محسوب میشود.

چگونگی رفع توقیف اموال برای مهریه
با افزایش آمار طلاق و اختلافات بین زوجین خانمها بیش از پیش مهریه خود را به اجرا میگذارند. در نتیجه اموال آقایان نیز بیشتر از قبل به مرحله توقیف میرسند. اما همیشه حق با خانم نیست. در برخی موارد دادگاه به اشتباه و بدون استعلام دقیق اموال آقا حکم توقیف صادر میکند. بنابراین آقا میتواند برای رفع توقیف اموال خود دست به کار شود.
بعد از اینکه خانم درخواست مطالبه مهریه را به ثبت رساند و ابلاغیه مهریه به دست آقا رسید، آقا تا ۱۰ روز فرصت دارد برای پرداخت مهریه دست به کار شود. اگر آقا مهریه خانم را پرداخت نکند، خانم میتواند برای توقیف اموال آقا دست به کار شود.
در ادامه اگر اموال آقا به ناحق توقیف شده باشند، او میتواند برای رفع توقیف اموالش اقدام کند. در راستای رفع توقیف اموال برای مهریه، آقا باید اسناد و مدارک کافی را به دادگاه ارائه دهد و براساس قوانین و شرایط وضعشده به دادگاه ثابت کند که اموالش غیر قابلتوقیف هستند.
به طور کلی باید در نظر داشته باشید اگر طلاق توافقی باشد نیاز به توقیف اموال نیست. زوجین بر اساس توافق به مهریه رسیدگی میکنند. در طلاق توافقی ممکن است موضوع بخشیدن مهریه در میان باشد یا خانم و آقا توافق کنند خانم مهریه خود را به صورت اقساطی دریافت کند.
رفع توقیف خانه برای مهریه
در صورتی که خانم به ازای دریافت مهریه خود، اقدام به توقیف خانه برای مهریه میکند. اگر آقا تنها یک خانه داشته باشد و در منزل ساکن باشد، این خانه مستشنیات دین محسوب میشود و غیر قابلتوقیف خواهد بود. به عبارت دیگر، به منظور رفع توقیف خانه برای مهریه، آقا باید به دادگاه ثابت کند که در این خانه سکونت دارد و همچنین هیچ خانه دیگری برای زندگی آقا وجود ندارد.
به زبان ساده آقا لازم نیست ملکی که خودش در آن زندگی میکند را در اختیار خانم بگذارد. در واقع خانه آقا غیرقابلتوقیف است مگر اینکه آقا بیش از ۱ خانه داشته باشد. برای مثال اگر ۲ خانه داشته باشد، هر ۲ خانه در ابتدا توقیف میشوند و سپس آقا به دادگاه اعلام میکند، در کدام خانه سکونت دارد.
رفع توقیف پول پیش پرداخت برای مهریه
در صورتی که آقا خانهای اجاره و رهن کرده باشد، خانم میتواند برای دریافت مهریه خود پول پیشپرداخت خانه را توقیف کند. ولی در بیشتر مواقع آقا به دادگاه و این حکم صادره اعتراض دارد. در نتیجه با بررسیهای لازم آقا برای رفع توقیف پول پیشپرداخت حق دارد.
روند رفع توقیف پول پیشپرداخت خانه باید در اداره اجرای ثبت انجام شود. فراموش نکنید توقیف هر گونه از اموال آقا کار سختی است و زمان زیادی نیاز دارد. پس خانم بهتر است بر روی اموالی متمرکز باشد که از توقیف آنها مطمئن است زیرا آقا میتواند با ارائه اسناد لازم رفع توقیف اموالش را به ثمر برساند.
درخواست رفع توقیف سند باغ و زمین
از آنجایی که زمین و باغ به طور معمول جزء اموال غیر ضروری زندگی آقا به حساب میآیند، آقا به هیچوجه نمیتواند برای رفع توقیف این اموال دست به کار شود. در صورتی که خانم زمین و باغ آقا را توقیف کرده باشد، آقا نمیتواند این اموال خود را رفع توقیف کند.
اگر سوال بیشتری در مورد روند رفع توقیف این اموال در ذهن دارید، میتوانید از کارشناسان و متخصصان حرفهای موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این افراد به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ پاسخگو شما خواهند بود.
رفع توقیف سهام بورس برای مهریه
سهام بورس نیز یکی از اموالی است که به راحتی میتوان آن را توقیف کرد. در نظر داشته باشید، تمام اموالی که جزء مایحتاج اصلی زندگی آقا محسوب نشوند، قابلتوقیف خواهند بود. سهام بورس نیز یکی از همین اموال غیر ضروری به حساب میآید.
در صورتی که خانم سهام بورس آقا را توقیف کند، مرد به هیچوجه نمیتواند این اموال خود را از توقیف درآورد. میتوان گفت نوع حساب آقا مهم نیست، هر حسابی را خانم میتواند به عنوان مهریه خود توقیف کند. به طور معمول حسابهای آقا بعد از ۲ تا ۳ ماه توقیف و به حساب خانم واریز میشود.
رفع توقیف سهمالارث برای مهریه
سهمالارث نیز یکی دیگر از داراییهایی به حساب میآید که برای زندگی و مایحتاج آقا ضروری نیست. از اینرو اگر خانم برای دریافت مهریه خود اقدام به توقیف سهمالارث آقا بابت مهریه میکند، آقا به هیچوجه نمیتواند به منظور رفع توقیف اموال برای مهریه دست به کار شود.
حتی اگر سهمالارث آقا هنوز به طور کامل انحصار وراثت نشده باشد باز هم خانم میتواند برای توقیف این اموال دست به کار شود. ارث جزء اموال قابلتوقیف آقا به حساب میآید که خانم میتواند خیلی راحت برای توقیف آنها اقدام کند.
رفع توقیف خط موبایل برای مهریه
فراموش نکنید تنها اموالی که برای مایحتاج زندگی روزمره و عادی آقا استفاده میشود، قابلتوقیف نخواهند بود. در ضمن اموالی که آقا از طریق آنها درآمد کسب میکند نیز قابلتوقیف نیستند. برای مثال اگر خانم خط موبایل آقا را برای مهریه توقیف کند، آقا میتواند برای رفع توقیف خط موبایل خود اقدامی انجام دهد.
بدینصورت که آقا باید به دادگاه ثابت کند برای شغل و درآمد خود نیاز به یک خط موبایل دارد و این تلفن جزء اسباب اساسی کار او محسوب میشود. پس رفع توقیف خط موبایل برای مهریه امکانپذیر خواهد بود. در ضمن اگر با از دست دادن این خط موبایل کاسبی آقا خراب شود، رفع توقیف این خط موبایل خیلی راحت صورت میگیرد.
رفع توقیف ماشین برای مهریه
ماشین به طور معمول جزء اموال اصلی و ضروری زندگی آقا به حساب نمیآید، در نتیجه خانم میتواند برای توقیف ماشین آقا نیز اقدام کند. البته در برخی موارد رفع توقیف ماشین برای مهریه امکانپذیر خواهد بود. پیش از این نیز گفتیم اموالی که به درآمد آقا منجر شوند و در صورت توقیف این اموال زندگی آقا از بین برود، خانم نمیتواند آنها را توقیف کند.
برای مثال در صورتی که آقا با تاکسی یا ماشین شخصی خود کار کند و این خودرو منبع درآمد آقا محسوب شود، بعد از اینکه خانم ماشین را توقیف کرد، آقا میتواند با ارائه اسناد لازم به دادگاه، رفع توقیف از ماشین خود را در پیش گیرد. ماشین آقا اگر منبع درآمد او محسوب شود، خانم نمیتواند آن را توقیف کند.
رفع توقیف حساب بانکی برای مهریه
به طور کلی تمام حسابهای بانکی آقا و حتی پول نقد او جزء اموال قابلتوقیف محسوب میشوند، زیرا حساب بانکی مرد جزء اموال ضروری مرد نیست. در نتیجه خانم میتواند برای توقیف حسابهای بانکی آقا دست به کار شود و مرد به هیچوجه نمیتواند این توقیف را از حساب بانکی خود رفع کند.
مراحل رفع توقیف اموال
همانطور که گفتیم بعد از اینکه خانم به ازای دریافت مهریه خود اقدام کرد و ابلاغیه به دست آقا رسید ولی هیچ اقدامی انجام نداد، خانم میتواند اموال آقا را توقیف کند. در صورتی که اموال آقا به ناحق توقیف شده باشند، آقا میتواند به منظور رفع توقیف اموال برای مهریه دست به کار شود.
در ادامه و به منظور تکمیل روند رفع توقیف اموال برای مهریه، آقا باید با توجه به حکم توقیفی که به آن اعتراض دارد در دادگاه اسناد و مدارک لازم را ارائه دهد. در ضمن باید این اسناد خود را از طریق اداره اجرای ثبت در اختیار دادگاه بگذارد و بعد از استعلام داراییهای آقا، رفع توقیف انجام میشود.